Besøg diamantens hjemland

diamantring

Diamanter kan nærmest ikke nævnes før tanker glider over på de smukkeste smykker i verden. Smykker og diamanter hænger unægteligt sammen. Du kan rejse til Sydafrika og se områderne hvor diamanterne for alvor blev kendt for verdenen.

Diamanters fremkomst

Diamanter blev egentligt først opdaget i Indien tilbage i 17. hundrede tallet, og siden hen i Brasilien i 1725, men diamanter blev først for alvor en stor industri da de blev opdaget i Sydafrika. Sydafrika er stadig en stor eksportør af diamanter. De mest værdifulde områder befinder sig i kystområderne nord og syd for Oranjeflodens udløb i hhv. Namibia og Sydafrika, mens andre forekommer i Sibirien, Brasilien og Indien.

Diamanter kommer til verden langt under jordens overflade. De bliver dannet ca. 150 km dybt inde i jorden. Under et kæmpe tryk bliver de ved eksplosions lignende udbrud ført op i kraterrør. Kraterrør er også kendt som kimperlitpipes, og det er altså her diamanterne findes. I Sydafrika findes ca. 250 kimberlitpipes, men det er langt fra alle sammen som er diamantbærerne. Der er desuden også kimberlitpipes i Nambia, Tanzania, Indien, Sibirien og Australien.

 

Diamanternes rejse

Når diamanterne bliver fundet i f.eks. Sydafrika, skal de ud på en længere rejse inden de bliver solgt ud til slutkunderne. Næsten alle diamanter som bliver fundet, uanset produktionssted, bliver solgt gennem “The Central Selling Organization” som ligger i London. Her bliver diamanterne sorteret efter form, vægt, farve og klarhed i mere end 2.000 forskellige kategorier, der samles i såkaldte boxes. Disse boxes bliver solgt ti gange om året på såkaldte “sights”. Et “sight” varer en hel uge. For at deltage i et “sight” skal du være optaget på en buyers list, og der er kun 270 firmaer og personer på denne. Der er ingen købetvang, men for at blive på listen skal der være et minimumskøb pr. år.
Andre som er interesseret i at købe diamanter, må handle med disse 270 indkøbere.

Comments are closed.