En privatalarm kan beskytte dine smykker

Antallet af indbrud er i øjeblikket støt stigende i Danmark, og det kan således godt betale sig at overveje at investere i en privatalarm. Der findes et bredt udvalg af privatalarmer i varierende omfang og prisniveau. Du kan finde den rigtige løsning til netop dine behov på Ekspertvalg.dk.

En personlig historie

Søndag aften for to uger siden ringede den gamle Nokia telefon, mens jeg var igang med at forberede aftensmaden. Det er der som så intet særligt i, da søndag aften mellem syv og otte er tidspunktet for det obligatoriske “mor-opkald”: Tidspunktet i løbet af ugen, hvor stort og småt vendes og hilsner og ønsker om en god kommende uge udveksles. Denne aften skulle der dog vise sige at være et mere presserende emne end sædvanligt. Et emne hvis omfang jeg ved første lyt ikke kunne afse.

Man hører konstant om det i nyheder, men på en måde virker det altid så fjernt, som noget der sker, men som aldrig sker for én – mine forældre havde haft indbrud. Indbrudstyvene havde taget godt for sig i form af sølvbestik, kontanter og smykker. Heldigvis havde tyvene ladet den nye MacBook Pro med firmaregnskaber og familiebilleder urørt, tænkte jeg ved første lyt, men de havde taget min mors smykker, hvilket skulle vise sig at være langt værre. Mine forældre er heldigvis dækket af en god forsikring, der dækker skaden, men smykkerne er uerstattelige. Det drejer sig om smykker, som min mor har arvet af hendes mor, som havde arvet dem af hendes mor. Det drejer sig om smykker, som har overlevet 2. Verdenskrig og har fulgt min bedstemor på flugt fra Øst- til Vesttyskland, for at jeg, mine søstre og vores døtre en dag skulle arve dem. Nogle af dem havde på papiret værdi og andre ikke, men for min mor havde de en enorm affektionsværdi, som forsikringspenge hverken kan opveje eller genspejle. En ting er at miste penge, en computer eller en mobiltelefon, men personligt føler jeg, at min mor er blevet berøvet for en del af sin historie – af vores historie. Indbrudstyvene har berøvet hende for en arv, som hun har set som hendes ansvar at administrere og på et tidspunkt videregive til kommende generationer.

En privatalarm er en investering

Som den opmærksomme læser kan regne ud, har mine forældre den dag i dag en privatalarm, som, heldigvis, indtil videre ikke har været aktiv, men den er der da. Mine søstre og jeg havde heldigvis inden indbruddet arvet – omend få – nogle arvestykker, som således forbliver i familiens besiddelse og dermed en dag kan videregives til kommende generationer. Personligt synes jeg en privatalarm er en god investering, som man forhåbentlig aldrig bliver mindet om, at man har gjort.

Comments are closed.