Er din kost som den skal være?

pige med dårlige kostvaner

Kosten er en stor del af vores dagligdag og er med til afgøre, hvordan vi fungerer. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at man får den næring, man har behov for. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har sunde spisevaner, kan du med fordel læse med her. Via udelukkelsesmetoden, afgør du om du spiser hensigtsmæssigt.

Hvordan er dit energiniveau?

Et af de første tegn på, at du ikke spiser som du burde eller hvad du burde, er hvis du har store udsving i dit energiniveau og får lavt blodsukker i løbet af dagen. Det gør, at du får en så godt som ustyrlig sukkertrang. Dette kan meget vel skyldes, at du får for mange kulhydrater i form af brød eller frugt. Disse typer mad spiser man ofte som morgenmad. Hvis det er tilfældet, så prøv at byt rundt på dagens måltider i forhold til, hvad du indtager.

Har du for meget siddende på sidebenene?

Det kommer som en overraskelse for de færreste, at overvægt er et tegn på en usund kost. Det er vigtigt med en varieret kost. Får du for meget protein, for mange kulhydrater eller for meget fedt, tager du på. Kroppen har behov for alle tre næringsstoffer, men det skal være i de rigtige doser.
Nogle folk har den tilgang til kosten, at hvis de tager på, så stopper de bare med at spise. Det er ikke en god ide, da det højest sandsynligt giver bagslag. Når du indtager mad regelmæssigt, sørger du nemlig for at holde forbrændingen i gang.

Sover du dårligt om natten?

Hvis du sover uroligt om natten, er det et tegn på forkert kost. Grunden til den urolige søvn kan skyldes, at de indre organer er overbelastede, hvilket gør, at kroppen i løbet af natten er nødsaget til at afgifte, hvilket leder til urolige nætter. Ydermere kan det skyldes, at du ikke har nok magnesium i kroppen. Er det tilfældet kan du med fordel spise flere madprodukter som nødder, havregryn, bønner – endda nutella, for at stabilisere magnesium niveauet i kroppen.

Hvad er du kommet frem til?

Nu hvor du er kommet igennem artiklen, hvad kan du så konkludere? Måske har du ingen af ovenstående problemer, i så fald – godt gået!
Kan du derimod nikke genkende til et eller flere af ovenstående punkter, er det måske tid til at gøre noget ved problemet.

Det er en god ide at gøre noget ved sit problem så tidligt som muligt, eftersom det med tiden bliver svære og svære. For nogen ender det ud i ekstremer som bulimi eller anoreksi. Er det noget du selv oplever, eller kender nogen som gør, så findes der institutioner som kan hjælpe.

Det er dit ansvar uanset om det er dig selv, eller dine bekendte som har et kost problem.

Comments are closed.