Er mormor en diamant?

Billede af diamanter, symboler for familien

Det er en gammel filmklassiker at når en mand frier til sin udvalgte, så er det med en ring, som har stor affektiv værdi for familien, fordi ringen er en han har arvet fra eksempelvis mormor. Men nu er det faktisk muligt at få mormor på fingeren. Man kan nemlig få lavet en diamant ud af mormors aske.

Det er et schweizisk firma, som er i stand til at forevige mormor på en helt speciel måde. Det fremmede sprog kan for mange være en barriere, men så kan man få et oversættelsesbureau til at hjælpe sig med at skrive og forstå e-mails. Det skal hvert fald ikke på grund af manglende sprogegenskaber, at man dropper denne enestående mulighed. Muligheden har faktisk eksisteret i årevis, men den er alligevel ikke særlig velkendt af den almene offentlighed.

Er det makabert?

De fleste vil nok lige skulle vende sig til tanken om at deres afdøde mor, far eller måske børn, skal laves om til et diamantsmykke, som man så kan rende rundt med på fingeren eller om halsen.
Men specielt for mange forældre, der har mistet deres barn, er det måske, efter lidt overvejelser, en nærliggende tanke at have dem på sig, til evigt minde. Mange forældre kommer sig aldrig over tabet af et barn, og det kan virke koldt at begrave dem på en kirkegård, hvor man så kun kommer forbi indimellem.

Det er samtidigt forholdsvist almindeligt i dag, at hvis man har mistet nogen tæt på en, at få lavet en tatovering til minde om vedkommende. Det kan være så simpelt som deres navn eller et citat, men nogen får tatoveret et portræt af afdøde, og er det ikke mere makabert end en diamant, som så rent faktisk er produceret af afdøde? Fremmede mennesker vil sikkert finde det makabert, hvis man fortæller at diamanten på fingeren er lavet af asken fra ens barn, men det gode ved få lavet en diamant, er også at fremmede bare vil tro at det er en almindelig diamant, så man kan selv bestemme om sandheden er noget man vil dele med dem.

Kan blive væk

Det er dog værd at tænke over at hvis man får lavet et smykke af eksempelvis sit barn, så risikerer man at smide det væk, eller få det stjålet. Dette vil for mange være et meget stort tab, for det er jo ikke noget man bare kan købe igen. Man skal således tænke sig godt om, for man gør det, også fordi det ikke er noget der kan gøres om.

Comments are closed.