Hvorfor er det nødvendigt med en indboforsikring?

Du har lige været ude, og investere i dit livs smykke, eller måske har du fået det i en romantisk gave af din kæreste. Selvom du har gemt det godt væk i dit smykkeskrin når du ikke bruger det, er du bange for, at du skulle miste dit dyrebare smykke, hvis der skulle komme ubudne gæster og endevendte dit hjem. Hvordan skulle du nogensinde få dit smykke tilbage.

Det er derfor en rigtig god ide at overveje at tegne en indboforsikring, hvis du ejer eller lejer en bolig. Når du har en indboforsikring, vil alt det der har værdi i dit hjem kunne erstattes, så længe du kan bevise overfor forsikringsselskabet at, det er dine ejendele.

Før du tegner en indboforsikring, er der forskellige ting der skal tages højde for, da individuelle behov spiller en stor rolle, i forhold til dækning men også prisen på din indboforsikring.

Hvad dækker en indboforsikring?

Hvis ulykken er ude og dit hjem har taget skade eller hele dit hjem er blevet endevendt af tyve vil din indboforsikring dække alt der er blevet stjålet eller ødelagt. Her dækker indboforsikringen bl.a. indenfor føgende områder:

  • Hærværk
  • Brand
  • Vandskader
  • El-skader
  • Tyveri
  • Tricktyveri
  • Vejrskade

Derudover indholder din indboforsikring en ansvarsforsikring der dækker hvis du, eller en person fra husstanden uagtsomt forvolder skade på andre eller deres ejendele.

Det dækker din indboforsikring

Hvilken indboforsikring passer til dine behov?

Nu hvor du har styr på hvad en indboforsikring dækker over, skal du overveje hvilken indboforsikring der passer til dig. De forskellige indboforsikringer er primært de samme, men kan have forskellige og afgørende betingelser der er med til at bestemme hvilken type du skal benytte dig af.

Økonomiske, familieforhold og dækningsbehov spiller som sagt en stor rolle i forhold til hvilken indboforsikring du skal benytte dig af. Unge og studerende der lige er flyttet hjemmefra, har mulighed for at benytte sig af billigere pakkeløsninger der dækker det nødvendige i hjemmet.

En familie på flere medlemmer, har et større behov for at blive forsikret og få den rette dækning. Her er det vigtigt at være opmærksom på familiens dækningsbehov. Her kan det være en god ide at overveje en speciel familieforsikring der dækker bredere, bl.a. over psykolog- og krisehjælp.

Der er mulighed for forskellige tilvalg til den enkelte indboforsikring. Der kan udvides med en rejseforsikring, elektronikforsikring, udvidet cykeldækning. Du kan også få tilvalgsdækninger der dækker pludselige skader du selv forvolder.

Comments are closed.